TYCHE

ponedjeljak, 04.02.2008.

Poklade su ... opet

Ove godine kod nas nesto uranilo...Prosle godine smo ovaj cirkus imali osamnaestog, a slike i post mozete VIDJETI TU.
Jucer smo daklem bili pozvani kod kucevlasnika na kavu, sampanj i kolace, pa smo s njima mogli gledati povorku s prozora odozgo - prosle godine smo se smucali po ulici. Nasa kuca je u samom centru i tuda prolazi sva povorka i ostali.
Jos jednom moram napomenuti - ti Svabe se zbilja znaju dobro zabaviti, klope cuge i kermesa do mile volje...a oni ludi sto gradi. Ove godine nije bilo organiziranih kravljih copora kao lane, nego su se goveda razvila u strijelce svukud okolo. Ovo ce biti post slika, a ako vam je do opisa, slobodno mozete svratiti na gore navedeni post od prosle godine, manje vise je opet bilo sve isto...

Obicaj je tu da se staro i mlado, bebe i starice koje se jedva vuku na onim kolicima za hodanje okite raznobojnim perjem, pospu sljokicama, sjate na ulicu i dernece. Neki nose i bubanj ( lupa, trese, udara ). S obje strane ulice se svi poredaju i prate tko ce naici u povorci. Na svakih petnaestak metara stand s hranom i cugom s kojeg tresti svakovrsna glazba. A u povorci ide prvo zeleni policaj auto sav obljepljen sarenim spagetima, nakon njih uredno svi sudionici... Na zacelju auto hitne pomoci i jos jedan polizei zelenko. Obicaj je da asocijacije svake vrste - sportski klubovi, plesni klubovi, kinoloski, mackoloski, male balerine, drustva sviraca harmonike i udruge za ocuvanje povjesnog nasljeda, udruge umirovljenika, lovci, udruge sahista, firme, obrtnici svake vrste, banke, pletilje, trgovine, vrtici, razredi skola, studentarija, piljarice, gradevinari, ekipa iz bolnice ... SVI - na kamionima ili traktorom s prikolicama, okiceni, s ogromnim zvucnicima iz kojih tresti, natpisima i oglasavanjem se predstavljaju, defiliraju i razbacuju okupljenom mnostvu slatkise, cokoladice, bombone, zaledene sladolede na stapicu, kokice u vrecicama, krofne u vakumiranim pakiranjima, male vrecice s crvenim lukom, uzorke macje hrane, setove kartonskih podmetaca za case, pakiranja nekih malih igrica koje u birtijama mozete naci na stolu, kalendarice, loptice s reklamnim natpisima trgovina ... Ovo sam sve pobrojala na osnovu onog sto je nama kroz prozor doletjelo. Kazu kucevlasnici da lane nisu imali skoro uopce dobacivanja, a ja mislim da je dijelom zasluga pripala nusci s kamerom - MENI - svak se voli kreveljiti u kameru, ne znam sto su mislili, ali kad su vidjeli da blicam sva moguca dobra su samo dolijetala. Samo da napomenem da nije ugodno kad vas zaledeni sladoled na stapicu pukne u celo - gazdarica je poslije toga natakla sesir, ja sam imala srece pa me nista nije pogodilo. Klinci na ulici kupe sve to u velike torbe i hrabro vuku. Uz svakog sudionika naprijed kroci jedan security dasa, vidjet cete na slikama kako to izgleda. Ne smijem zaboraviti niti mazoretkinje iz prekonekoliko gradova, razlicitih odora i besprijekorne koreografije. Tu je bilo i mnostvo orkestara i plesaca.

Ovako vam se smjese kad vide kameru, masu dok ih ne vidim i ne uslikam

kamera look 2

kamera look 5

kamera look

Ovako izgleda kad se predstavljaju firme - u ovom konkretnom slucaju imamo obiman set zubala po svem vozilu, a i natpis - nema zabune !

firme 1

Ovako su preslatki kikici - odma mi dode da si jos jedno napravim

klinci 3

mlade dame 19

klinci 5

klinci 6

klinci 9

klinci1

A onda se sjetim da narastu i udu u pubertet - doduse ovaj fasnik look se i ne razlikuje nesto posebno od onog uredovnog kako ih vidimo svakodnevno u tramvaju na putu u skolu...

srednjoskolac

sarenilo 9

Ovako gang kupi plijen - zalihe su to za par dana

huncuti skupljaju 2

huncuti skupljaju 3

Ovako je izgledalo kad je pocelo dolijetati k nama na kat

landlord

plijen

Ovako kad vam dolijecu vrecice s crvenim lukom ( a dijele ih stari Rimljani koji plesu uz rap glazbu )

luk

Nisam sigurna sto se ovdje oglasava

mlade dame 18

Ovako izgledaju predivne mlade dame u ovom gradu

mlade dame 1

mlade dame 11

mlade dame 16

mlade dame 1a

mlade dame 21

mlade dame 22

mlade dame 23

mlade dame 3

mlade dame 9

Ovako izgledaju sumnjivci ( previse mi je nesto bilo muskadije u zenskim odorama koji su pokazivali zgodne noge i previse je nesto bilo onih koji su dizali ruku i mjerili kukuruz, malo pa malo ... ne znam )

sumnjivac 2

sumnjivac 5

sumnjivac 5a

sumnjivac 7

sumnjivac 6

sumnjivac

Za ovo doduse nisam nikako sigurna je li musko ili zensko ...

sumnjivac 9

Ovako izgleda obiteljski provod

obiteljska 1

obiteljska 3

obiteljska 4

obiteljska 5

Red bicikla, red pilica

mlade dame 5

pilici

pilici 2

Svake godine se proglasava princ i princeza
royal 08a

Ima i onih koji su to bili u viktorijansko doba, ali jos se ne daju

royal

Ovako su izgledali security decki koji su koracali na celu svake pojedine povorke

security 1

security 2

security 3

security 4

security 5

security 6

I na kraju - mnostvo sarenila boja, tesko je napraviti izbor

sarenilo 1

sarenilo 10

sarenilo 15

sarenilo 3

sarenilo 11

sarenilo 7

Ovo je bio vanredni post, iduci nastavak serijala USA ...

Ostajte u dobru

- 19:56 - Komentari (12) - Isprintaj - #