TYCHE

utorak, 07.10.2008.

POZIV !!! Mirni prosvjed + Update


Utorak, 18 sati

Zagreb - Cvjetni Trg (ne Trg bana Jelačića)
Split - Riva
Rijeka - Korzo
Osijek - Gradski trg (Trg Ante Starčevića)



Zapalimo svijeću - recimo vladajućima i mafijašima što mislimo o njiima.


Ne želimo živjeti u državi u kojoj se čovjeka može ubiti u 11 sati usred bijela dana.

Ne želimo da mafijaši imaju vlastitu državu.

Ne želimo da premijer nakon 66 nerješenih slučajeva mafijaških ubojstava govori kako je "vrijeme za obračun s mafijom"

Želimo Hrvatsku u kojoj možemo izaći u šetnju, na tržnicu ili u izlazak bez straha da nas iza ugla čeka čovjek "u sivoj majci srednjih godina" sa pištoljem u ruci.

ŽELIMO SIGURNOST!


Tražimo li previše?

http://www.facebook.com/group.php?gid=89730040149

Razmislite na trenutak i upitajte se - u kakvoj zemlji zivite?

U kakvoj zemlji zelite zivjeti vi i vasa djeca jednog dana?

Danas, u 18 sati, odrzat ce se mirni skupovi po gradovima diljem Hrvatske... Tim cinom zelimo izraziti ponajprije svoje nezadovoljstvo sigurnosnim stanjem na ulicama.

"Na Vama je da odaberete - zelite li biti pasivni promatrac i sutke stajati dok se ova zemlja, narod, drzava urusavaju u bezakonje i kriminal - ili cete, zbog Vase sigurnosti i zastite Vasih bliznjih, dati svoj doprinos, i reci - DOSTA. svatko u svom gradu neka dođe na glavno mjesto okupljanja Prosvjedujmo mirno i dostojanstveno"



Molim vas da prenesete informacije do što je više moguće ljudi, kako bi prosvjed bio što uspješniji.


"Da bi pobijedilo zlo, dovoljno je da dobri ljudi ne rade ništa"


UPDATE

Rasprava se razbuktala na portalu POLLITIKA.com, i tamo sam na jedan post gdje se ukazuje na stvarnu nemoc naroda da ista promijeni stavila sljedeci komentar :

Slazem se da mirni prosvjed ne moze promijeniti nista, sigurna sam takoder da se vjerovatno oni koji su odgovorni za goruce probleme u nasem drustvu tome negdje iza zavjese do suza smiju i izruguju. Nista ne moze stati na put "elitnim divizijama" kako stovani ap veli, i sam pokusaj pokusaja je smijesan.

Medutim ...

Ovaj potez je prvi korak u izrazavanju gradanskog bunta. Narod na ulicama nije nesto sto ipak ne privuce svaciju pozornost - od Pere Pasivca izvrnutog s pivom ispred tv ekrana do europskog diplomata.

Nije to bas tako bezazleno kako se cini - iako - nece zatresti zemlju pod nama i nebo nad nama. I nije bas zgodno da se narod na to navikava, pa makar to bilo i mirno okupljanje i paljenje svijeca.

Samo ima jedna stvar - tko nikad nije zamracio i vozio na "autopilotu" ne moze shvatiti sto se dogada kad nastanu izvanredne okolnosti i kad je covjek spreman na svasta, bez obzira na posljedice i uopce nije bitno sto ce biti nakon toga. Oni koji su okusili - razumjet ce.
Takve se stvari dogadaju u ratnim okolnostima, kad je covjek fizicki napadnut - ili u masovnim prosvjedima.
Stoga - gradanski neposluh bas i nije tako bezopasna stvar - ako se otme kontroli.

Premda, u Hrvata se jos nije stvorila kriticna masa da bi doslo do prevrtanja i paljenja automobila kao primjerice u Francuskoj, stoga ne mislim da se moramo bojati ulicne "revolucije".

Vrhunac dometa primjene sile u rjesavanju vaznih problema pojedinog Hrvata Domesticus Vulgaris je kad namlati pripadnika omrznute navijacke skupine, prolaznika :( ili gospodju doma.

Za ostalo se - cini se - nije spreman bas suprotstaviti nekom silom.
I oni s pocetka mojeg komentara koji se bezbrizno podsmjehuju iza zavjese to znaju.

Medutim - to nije razlog da se poput ovaca pasivno skutrimo u stado i mirimo sa svime sto se dogada ... Gradanski protest je najmanje sto svaki pojedinac moze napraviti !

- 08:45 - Komentari (20) - Isprintaj - #